ePoint houdt chronische ziekten onder controle

De kern van tele-monitoring door ePoint is de dagelijkse transfer van parameters van bij de patiënt naar de cloud. Het gaat natuurlijk over enkele basiswaarden zoals gewicht en bloeddruk en dit op een veilige manier." geeft prof. dr. Serrano mee. De waarden worden vervolgens geanalyseerd door een speciaal opgeleide verpleegkundige die tewerkgesteld is op de dienst cardiologie. Naast de basiswaarden, gaan patiënten ook dagelijks een korte, vanzelfsprekend digitale vragenlijst invullen. Afwijkende waarden en antwoorden worden automatisch gedetecteerd en doorgestuurd naar de verantwoordelijk verpleegkundige.

De positieve resultaten werden intussen gepubliceerd en de onderzoekers kijken uit naar de uitrol naar andere patiëntengroepen zoals patiënten met overgewicht en diabetes.

Zowel de verpleegster, de dokter als de apotheker worden betrokken bij het ePoint tele-monitoringsysteem en vormen een team rond de zorgvrager. Ze kunnen op een heel gemakkelijke manier met elkaar in contact komen en ze hebben alle informatie over de patiënt bij zich op hun smartphone.

De ontwikkelaars van e-point creëren een systeem op ieders maat en volgen de ontwikkelingen in de zorg en de wetenschap op de voet op. E-point kon van bij de start rekenen op de steun van MIC Vlaanderen.

0
0
0

U kunt zelf met het tele-monitoring systeem starten in samenspraak met uw arts of verpleegster.

ePoint ziet erop toe dat u een juiste korte opleiding krijgt om uw metingen juist uit te voeren
en uw gegevens op een veilige wijze door te sturen naar uw arts of verpleegkundige.

E-point vertrekt vanuit de beleving van de patiënt en dat maakt de aanpak meteen uniek.
Niet de technologie is belangrijk, maar de ervaring van de patiënt die voortdurend bereid moet zijn
om toe te staan dat er metingen door worden gestuurd naar hun dokter.

"E-point ontwikkelt e-health toepassingen op maat, met steeds als doel een continuüm te creëren aan betrouwbare gegevens in een veilige omgeving."

Voor contact
Bel +32 495 10 44 08

Bedrijf

ePoint bvba
Koleneind 24, 
3930, Hamont (BE)
Mob : +32 495 10 44 08

Support

Ma-Vr 8:30u tot 17:00u
Zaterdag 8:30u tot 12:30u
Zondag gesloten

Social Media


© Copyright ePoint. All Rights Reserved.                                     HOME     ONZE AANPAK     CONTACT